TRAINERS

Γιώτα Αντωνιάδου

Απόφοιτη ψυχολογίας μ' ένα έμφυτο ενδιαφέρον για θέματα ισότητας και έντονη ενασχόληση με το κομμάτι των εξαρτήσεων. Όντας ενεργό μέλος από τα πρώτα βήματα του She & He σε διαφορετικά πλαίσια. Έντονη ανάγκη να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες της και να βοηθήσει νέα άτομα στα πρώτα τους ξεκινήματα. Αυτή τη στιγμή, δραστηριοποιείται μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στο κομμάτι της απεξάρτησης. Αγάπη για τη λογοτεχνία και τα ταξίδια.

Κατερίνα Κατσίνα

Γεννημένη και μεγαλωμένη στον Βόλο, είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι ο κόσμος δεν ήταν αυτό που έβλεπε μέσα από την τηλεόραση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μεγαλωμένη μέσα σε μια οικογένεια με δυναμικές γυναίκες, συνειδητοποίησε ότι όταν μεγαλώσει έπρεπε να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτά που δεν της άρεσαν όσον αφορά τις διακρίσεις που έβλεπε να συμβαίνουν γύρω της. Παρακολουθώντας πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον τα γεγονότα για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, όταν της δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί και ενεργα με τα σχετικά θέματα, την άρπαξε και έτσι βρέθηκε να ειναι μέλος της ομάδας του She & He, αρχικά στην ομάδα των workshops και αργότερα άρχισε να συνεργάζεται με δύο καταπληκτικες κοπέλες ώστε να συντονίζουν τον οργανισμό.Είναι μεγάλη λάτρης της μόδας και επιθυμεί να εργαστεί στην βιομηχανία ώστε να μπορέσει να κάνει κάποια μικρή διαφορά στους τομείς της βιωσιμότητας, της γυναικείας ενδυναμωσης και της συμμετοχικοτητας.

Για πολλά χρόνια ασχολούταν με τον χορό, μέσα από τον οποίο έμαθε να εκτιμά την ομαδικότητα και την συνεργασία αλλά με αυτόν τον τρόπο της δόθηκε η ευκαιρία να αναγνωρίσει πόσο σεξιστικός και επικριτικός μπορεί να γίνει ο κόσμος. Αγαπά τα βιβλία, τα ταξίδια και τις καλές συζητήσεις αλλά την γνωριμία με νέα άτομα. Πολύ συχνά θα την ακούσεις να επαναλαμβανει την αγαπημένη της φράση " it takes you and me to make us".

Έφη Μακαμτζή

Ως ιδρύτρια του She & He κι έχοντας δοκιμάσει πολλές οδούς, μπορεί να σας πει ότι το να εκπαιδεύει νέες κοπέλες δεν συγκρίνεται πραγματικά με τίποτα άλλο.

 

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το πάθος της είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Γυναικεία Ενδυνάμωση.

 

Αν και η γνώση σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι για αυτήν ανεκτίμητη, η ίδρυση του She & He ήταν για αυτήν ο τρόπος να έχει άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία και συγκεκριμένα στις γυναίκες.

 

Έχοντας ζήσει και η ίδια μία εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, η ενδυνάμωση γυναικών και η έρευνα στον τομέα της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δύο βασικές πτυχές της ζωής της.

Χριστίνα Σαμαρά

Από μικρή ηλικία την απασχολούσε το φαινόμενο της ανισότητας των φύλων. Μεγαλώνοντας ένιωσε την ανάγκη να πάρει μέρος στην προσπάθεια της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Μέσα από τις σπουδές της στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, αλλά και την συμμέτοχη της σε διάφορες δραστηριότητες υπέρ της ισότητας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο αν καταφέρουμε εμείς οι γυναίκες να αγαπήσουμε και να ενδυναμώσουμε η μία την άλλη θα έχουμε πραγματικές ελπίδες για ένα κόσμο ισότιμο. Πριν λίγο καιρό, πιστοποιήθηκε από τον ΟΠΕΠ ως Εκπαιδεύτρια Ενήλικων, και σήμερα απασχολείται στον τομέα του Management. Ακαδημαϊκά ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στην Επικοινωνία, στο τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ.

"Κορίτσια, ας προσπαθήσουμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζοντας την ζωή μας. Πως; Ενδυναμώνοντας η μία την άλλη."

Παντελής Σπαρτάλης

Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι 22 χρονών. Έχει υπάρξει μέλος σε αρκετά projects τρίτων ή που ξεκίνησαν από εκείνον, στο επικοινωνιακό και διοικητικό κομμάτι. Το 2013 ξεκίνησε συνεργασία με το Mad TV, ως εξωτερικός συνεργάτης για τα YouTube Channels του καναλιού. Το ίδιο έτος συνεργάστηκε με την Ελληνική κοινότητα YouTubers (Greek Youtubers – youtubers.gr) για την σχεδίαση και ανάπτυξη της νέας ιστοσελίδας. Το 2014, δημιούργησε με την ομάδα του ένα digital περιοδικό για νέους.Το 2015 συμμετείχε για 3η φορά στο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής και παρουσιάσε την πλατφόρμα Inspiration με στόχο οι νέοι να μοιραστούν τις ιδέες τους με άλλους νέους online.

 

Τον Αύγουστο του 2015 ξεκινήσε το project “Bullying Project – Bullying Platform” για την καταπολέμιση του εκφοβισμού online, με την υποστήριξη ψυχολόγων και εκπαιδευμένων μαθητών. Το project παρουσιάστηκε στο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής του 2016. Τον Ιανουάριο του 2016, ίδρυσε την ομάδα Origen, με την οποία έως και το 2019 είχε διοργανώσει περισσότερες από 10 εκδηλώσεις και μετρήσε περισσότερα από 20 εξωτερικά και εσωτερικά project. Το 2016 συμμετείχε στο project με τίτλο ΑΚ.ΤΑ. (Ακαδημαική Ταυτότητα) ως web designer & developer, το οποίο παρουσιάσε με τη ομάδα του στο ACTSAC του Anatolia College. Το 2018 ξεκίνησε έρευνα για project – πρόταση σε ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας για την ευκολία των φοιτητών, το project ονομάστηκε Union – University Online. Τον Μάρτιο του 2019 υπήρξε Υπέυθυνος Δημοσίων Σχέσεων του YouthSpeak Forum 2019 στην Θεσσαλόνικη από την AIESEC. Ενώ τον Οκτώβριο του 2019 διοργάνωσε με την Origen το πρώτο Origen & The City υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, είναι συνιδρυτής του Business Undercover, του οποίου στόχος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας μετάδοσης γνώσεων και δημιουργίας έμπνευσης σχετικά με το χώρο των επιχειρήσεων και της καινοτομίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@sheandhengo.com

+306989651836

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn