Πρόσωπο του Μήνα

Η Ταράνα, αφού συνεργάστηκε με επιζώντες σεξουαλικής βίας, ανέπτυξε το μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Just Be" το 2003, το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα για κορίτσια ηλικίας 12 έως 18 ετών. Το 2006 ξεκίνησε επίσης το «Me Too Movement» χρησιμοποιώντας τη φράση "Me Too" για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διάδοση της σεξουαλικής κακοποίησης και της επίθεσης στην κοινωνία. Το 2017 η φράση Me Too χρησιμοποιήθηκε ως #MeToo μετά από τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης από τον Harvey Weinstein. Τότε ήταν όταν η Μπερκ αποφάσισε να λάβει δράση και να διαμορφώσει το κίνημα για να το καταστήσει "ενδυνάμωση μέσω της ενσυναίσθησης".

Το Time  ονόμασε τη Μπερκ, μεταξύ άλλων γυναικών ακτιβιστών, ως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2017. Το 2018 παρακολούθησε τα 75α βραβεία Golden Globe ως συνοδεία της αμερικανίδας ηθοποιού Michelle Williams. Επιπλέον, έλαβε το 2018 βραβείο για το θάρρος από τα βραβεία Ridenhour, το οποίο απονέμεται σε άτομα που δείχνουν θαρραλέα υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και παθιασμένη δέσμευση στην κοινωνική δικαιοσύνη, για το γεγονός ότι έκανε γνωστή τη φράση «Me Too» με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπάσχει κανείς με τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης πριν από πάνω από μια δεκαετία.

Είναι επί του παρόντος η Γενική Διευθύντρια του Girls for Gender Equity στο Μπρούκλιν και προσπαθεί να βοηθήσει τις νεαρές γυναίκες του χρώματος να αυξήσουν τη συνολική τους ανάπτυξη μέσω διαφόρων προγραμμάτων και μαθημάτων. Διοργανώνει σεμινάρια για τη βελτίωση της πολιτικής που ακολουθείται σε σχολεία, χώρους εργασίας κλπ. και παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις με δημόσιες ομιλίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ταράνα Μπερκ γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1973 και είναι ακτιβίστρια των πολιτικών δικαιωμάτων, η οποία ξεκίνησε το κίνημα Me Too. Η Ταράνα είναι από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης, όπου μεγάλωσε, και υπήρξε θύμα βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης τόσο ως παιδί όσο και ως έφηβη. Η Μπερκ δηλώνει ότι αυτές οι εμπειρίες την ενέπνευσαν να εργαστεί για να βελτιώσει τη ζωή των κοριτσιών που υφίστανται ακραίες δυσκολίες.

Tarana Burke

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@sheandhengo.com

+306989651836

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn