• Christina Giaramani

Νέο ξεκίνημα. Nέα ζωή.

Υπάρχουν στιγμές που όλες και όλοι νιώθουμε απογοητευμένες και απογοητευμένοι. Αυτό συχνά συμβαίνει επειδή έχουμε αποκομίσει το μέγιστο από ένα βίωμα και έρχεται η στιγμή να εξερευνήσουμε και άλλες πτυχές της ζωής. Με μία δουλειά, με μία σχέση ή με τη ζωή στο σύνολο της.


Εκείνη είναι η στιγμή που φωνάζει για μία αλλαγή. Είτε αυτή είναι μικρή, όπως η ένταξη δύο ωρών γυμναστικής στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, είτε μεγάλη που θα επηρεάσει στο έπακρο την καθημερινότητα μας. Εκείνη η στιγμή, συγκεκριμένα, μπορεί να είναι η απαρχή ενός restart.


“Ένα πτυχίο μετά από 6 χρόνια φοίτησης παραμένει ένα πτυχίο. Μία επιχείρηση που ξεκινάει κάποιος στα 70 του παραμένει μία επιχείρηση”.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ένα restart. Σβήνουμε τα πάντα ξεκινώντας από έναν λευκό καμβά.Μόνο που ο συγκεκριμένος λευκός καμβάς δεν είναι πράγματι λευκός. Έχουμε διανύσει ήδη κάποια χιλιόμετρα. Όλοι έχουμε αφήσει κάποιες εμπειρίες πίσω μας. Εμπειρίες ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες. Εμπειρίες που μας δυσκόλεψαν αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε.


Αυτά τα "λάθη" και οι "αποτυχίες" λοιπόν θα μας πάνε μπροστά και στην τωρινή προσπάθεια μας. Αυτή είναι η βάση μας και όχι το μηδέν. Ωστόσο πως γίνεται ένα restart;


Όπως μία επιχείρηση που θέλει να κάνει rebranding, να αλλάξει το λογότυπο, τα χρώματα και την εταιρική της ταυτότητα, πρωταρχικό βήμα είναι να θέσει ερωτήματα της μορφής:

  • Ποιοι είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε;

  • Τι μας κάνει μοναδικούς και ποιους εκπροσωπούμε;


Έτσι ακριβώς και κάθε άτομο ξεχωριστά χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει 

  • ποιος είναι,

  • τις αξίες και τα ιδανικά που έχει και

  • να θέσει τον σκοπό για τον οποίο επιδιώκει αυτήν την αλλαγή. Δυστυχώς όμως πολλές αποφάσεις στην ζωή μας κυριαρχούνται από τον φόβο:


"Μία δουλεία που δεν μου αρέσει δεν επηρεάζει μόνο εμένα αλλά όλους μας. Αυτό που με εμποδίζει από το να παραιτηθώ είναι ο φόβος και ο φόβος είναι αυτός που εμποδίζει την δική μου εξέλιξη όσο και των υπολοίπων. Αν δεν χρησιμοποιήσω το μυαλό μου, το ταλέντο και τον χρόνο μου για κάτι κατ΄εμέ ουσιώδες που στην τελική θα ωφελήσει εμένα και τους γύρω μου, τότε γιατί να τα χρησιμοποιήσω;"


Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ένα restart δεν είναι εύκολο. Ακόμη και ο εγκέφαλος μας δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες. Δεν είναι οπαδός των αλλαγών. Αντιθέτως προτιμάει και βολεύεται στην συνήθεια. Ωστόσο, οι δυσκολίες είναι αυτές που χαρακτηρίζουν μία προσπάθεια τόσο σπουδαία.
Ένα νέο ξεκίνημα φαίνεται αναζωογονητικό κάποιες μέρες και κάποιες άλλες λάθος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε να βγούμε καλύτεροι και πιο έμπειροι για ό,τι ακολουθήσει.


Κι αν τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία πώς θα προοδεύσεις;


H δυσλεξία του Leonardo Da vinci δεν τον εμπόδισε να γίνει ένας σπουδαίος ζωγράφος, μαθηματικός και αστρονόμος.


Η κωφότητα του Tomas Edison δεν τον εμπόδισε να εφεύρει τον ηλεκτρισμό.


Και στην τελική:


Πως είναι δυνατόν σε έναν κόσμο που διαρκώς αναμορφώνεται να μην αλλάζουμε και εμείς;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@sheandhengo.com

+306989651836

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn